Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

22 Září 2024

komentáře

0
 22 září, 2024
 0

Podvodníci jsou i na golfu!

 

Asi si o dnešním světě nemusíme dělat iluze. Podvodů je nespočet a mnoho lidí se snaží za každou cenu získat pro sebe výhody či majetek. Pokud vám říkají jména jako Patrick Reed, Bend Wiesberger, Taco Remkes a další, tak jsou to bohužel jedni z nich.

Některé usvědčila kamera a některé jsem sama osobně chytila u podvádění při golfu. Bohužel tento nešvar se také hojně rozmohl v komerčních turnajích u nás. To, že si Patrick Reed vylepšuje pozici v bunkeru a podobně jsme viděli v televizi.

Ale kdo usvědčí podvodníky, které máme mezi sebou? Asi nikdo, protože často nemají spoluhráči odvahu něco říci, pokud nějaké to porušení pravidel vidí. Nebo je to pan ředitel, který přeci svůj turnaj má vyhrát.

Pro ceny v hodnotě pár korun jsou lidé na golfu ochotní udělat někdy i hodně špatné věci. Upisovat si údery, porušovat pravidla, nebo si za každou cenu nějak pomoci k lepšímu výsledku. Golf by měl být hrou gentlemanů a poctivosti.

Samozřejmě, že ne všichni jsou takoví. Ale bohužel se to dle mého názoru děje až příliš často, že se lidé snaží doslova za každou cenu vyhrát. Bohužel jsou to i někteří profesionálové, kteří dávají ostatním špatný příklad.

U třech na začátku zmiňovaných je celkem jasné, co se stalo. Patricka Reeda usvědčila kamera a následně rozhodčí a ostatní dva jsem při podvodu na golfu osobně přistihla. Prohrát přeci není ostuda, ale možnost, jak se nadále zlepšovat. Nikdy by mě nenapadlo úmyslně porušovat pravidla, abych získala výhodu.

Je to ovšem každého svědomí, když přemýšlí o nějakém malém zvýhodnění, kterým porušuje pravidla. Sám se tak bude muset se sebou vyrovnat.

Přečíst nyní  Jak vypadá den golfového profesionála

Co chci tímto článkem říci, je že bohužel obdivujeme lidi, kteří porušují pravidla a nejsou za to nijak potrestáni. Dostat trestný úder zpětně a maximálně přijít o několik dolarů není pro hráče jako Patrick Reed žádný trest. A je stále mnoho set tisíc lidí, kteří ho obdivují navzdory prokázaných prohřešků proti pravidlům, které nebyly neúmyslné.

Jak byste se zachovali vy, kdybyste viděli někoho, kdo vědomě porušuje pravidla? Nahlásili byste to? Uvědomte si jednu věc, nejen že dotyčná osoba může poškodit vás, ale celé startovní pole, které skončí na horším výsledku.

Napsat komentář