Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

17 Září 2024

komentáře

0
 17 září, 2024
 0

John Rahm pravidla neřeší.

 

Jako fanoušci golfu jste možná zaznamenali zajímavou věc. Přesto, že hráči LIV Golf tour mají přístup na PGA Tour a DP World Tour zapovězen, tak John Rahm bude na DP World Tour hrát v příštích týdnech.

Vzhledem k tomu, že se u soudu řeší jeho námitka  vůči sankcím pro hráče LIV Golf tour, bude možné obejít zákaz a hrát na Alfred Dunhill Championship. Stejně tak to udělal Tyler Hatton, který se zúčastní stejných turnajů.

Přesto, že John Rahm vyhrál hodnocení LIV golf tour a odnesl si kromě price money ještě bonus 22 milionů dolarů, tak se mu nechce zahálet a pro další peníze si chce zajet na DP World tour.

To se celkem logicky nelíbí rakouskému odpadlíkovi z LIV Golf tour, Berndu Wiesbergerovi, který musel zaplatit mnohamilionovou pokutu a čekat, než byl přijat zpět na DP World Tour. Oprávněně se mu nelíbí, že Rahm a Hatton nejspíš obchází svým chováním pravidla a zahrají si na turnajích DP World tour i přesto, že žádnou pokutu nezaplatili a nepodstoupili ani žádnou čekací lhůtu.

Vypadá to tak, že marketing (turnaje díky těmto hráčům mohou získat větší prestiž) je důležitější než pravidla. Ukazuje to tak na to, jak golf začaly ovládat peníze a ti nejlepší golfisté se v podstatě nemusejí bát žádných omezení ani sankcí.

Wiesbereger sám hrál LIV Golf v roce 2022 a 2023, ale nebyl příliš úspěšný a tak odešel zpět na DP World tour a přijal tresty, které mu byli uděleny. To ale Rahm ani Hatton neřeší, a i dál budou pokračovat v kontraktu na LIV Golf tour a přesto si zahrají díky úřední kličce na DP World tour.

Přečíst nyní  Jak Bryson Dechambeau změnil golf

Rahm chce hrát hlavně domácí turnaj Spanish Open, kde se chce ukázat svým fanouškům na domácím turnaji. A i zřejmě proto se celá tato kauza nyní v médiích hodně řeší.

Jaký názor na to máte vy? Neváhejte se vyjádřit v komentářích, budu ráda za každý názor. Hezkou hru vám přeje Nicole.

Napsat komentář