Anna Nicole Golf Academy 603 322 190

nicole(a)nicolegolf.cz

Pouze tisíc vyvolených na celém světě vydělalo na golfu peníze!

14 Září 2024

komentáře

0
 14 září, 2024
 0

Pouze tisíc vyvolených na celém světě vydělalo na golfu peníze!

 

Možná se vám bude zdát, že číslo tisíc je hodně malé na to, kolik máme na světě profesionálních golfistů. Ale bohužel je to tak, že pouze tolik golfistů na světě si vydělalo na náklady spojené s profesionálním (obecně s golfem).

Jak jistě víte, tak být profesionální golfista, který se snaží prorazit na světovou úroveň je neuvěřitelně drahé. Asi stejně jako v jiných sportech, přesto musíte počítat s náklady začínající někde kolem dvou milionů korun. A pokud budeme počítat náklady na sezónu u hráčů PGA Tour, tak náklady letí strmě vzhůru.

A když si podrobně prozkoumáte historické výdělky, jakých hráč dosáhli, a kolik těch hráčů je, tak možná budete překvapeni. Zhruba jen tisíc profesionálních golfistů vydělala za svou kariéru alespoň, jeden milion dolarů.

Možná si řeknete, že je to hromada peněz. Ale bohužel se do těchto výdělků nezapočítávají daně, náklady a podobně. Tedy se dá říci, že ten kdo vydělal milion dolarů a hrál profesionálně 10 let, je znovu na nule.

Můžeme říci, že kolem 100 světových golfistů vydělalo golfem mnoho desítek milionů dolarů. Ale to je při celkovém počtu profesionálů (cca 50.000) a golfistů (zhruba 67 milionů) obecně neviditelné číslo.

Nemyslete si tak, že kdo je profesionální golfista je bohatý a slavný. Většina profesionálních golfistů je na úrovni střední třídy a většina z nich spíše bojuje o přežití. Možná vás nikdy nenapadlo, jak je těžké si představit, stát se úspěšným golfovým profesionálem. A jak velké náklady byste si museli připravit,  na tak malé šanci uspět.

Věnujte tak prosím i své uznání hráčům, kteří nejsou v první stovce světového žebříčku. I ti si zaslouží uznání a věřte, že i takový profesionál vás může naučit hrát dobře golf a má obrovské znalosti. Pěknou hru přeje Nicole.

Napsat komentář